امروزه در بسیاری از جوامع انجام عملهای زیبایی طرفداران بسیاری پیدا کرده است. افراد بسیاری در پی ایجاد رضایت از چهره و اندام خود و همچنین بالا بردن اعتماد به نفس اقدام به انجام عملهای زیبایی میکنند. البته شایان ذکر است که انجام جراحیهای زیبایی بینی نه تنها به جهت زیبایی بلکه با هدف درمان برای افرادی که دچار مشکلات تنفسی، سینوس، انحراف بینی، پولیپ، شکستگی و یا کج شدگی در اثر تصادف یا ضربه هستند نیز انجام میپذیرد. در این مقاله ب موضوع جراحی بینی در بارداری می پردازیم و می توان گفت در همین راستا افراد با چالشها و سوالات بسیاری مواجه میشوند که متناسب با شرایط هر فرد متفاوت خواهد بود.
یکی از این چالشها برای بانوان جراحی بینی و بارداری به صورت همزمان میباشد. نکته حائز اهمیت در این مورد که باید مادران باردار به آن توجه کنند این است که در مرحله اول سلامتی و ایمنی کودک در اولویت است بنابراین انجام عملهای زیبایی همچون جراحی بینی و حتی هر نوع عمل دیگری که نیاز به استفاده از داروهای بیهوشی در آن وجود دارد برای جنین بسیار خطرناک و دارای عوارض جانبی میباشد. علاوه بر این بعد از انجام عمل زیبایی نیز باید داروهایی به منظور جلوگیری از عفونت مصرف شود که خود اثرات زیان باری برای جنین به همراه خواهد داشت.

از جمله این خطرات میتوان به احتمال بالای سقط جنین به خصوص در سه ماه اول یا دوم، افت فشار خون، خطر فوت برای مادر و حتی بروز افسردگی در نوزاد اشاره کرد. بنابراین هر گونه جراحی انتخابی در دوران بارداری ممنوع است. اما اگر مشکل تنفسی دارید و برای رفع مشکل ساختار بینی و انسداد بینی نیاز به عمل جراحی دارید بهتر است با یک جراح زنان و زایمان در این خصوص مشورت کنید.
علاوه بر این بدن مادران باردار در طی بارداری تغییرات بسیاری را تجربه میکند از جمله این تغییرات میتوان به افزایش تراکم مخاط بینی، تورم بینی و ضخیم شدن پوست دیواره بینی اشاره کرد که تمامی این تغییرات اگر با جراحی همراه باشد میتواند سبب تداخل در تنفس و روند بهبودی فرد شود.
بارداری بعد از عمل بینی
بنا بر نظر بسیاری از پزشکان پس از انجام عمل بینی و طی شدن دوره نقاهت که معمولا یک بازه ۱ الی ۲ ماهه خواهد بود اقدام به بارداری بلامانع خواهد بود اما به توصیه پزشکان ترجیحا بین زمان انجام جراحی بینی و بارداری یک فاصله زمانی مناسب ۶ ماهه را در نظر بگیرید زیرا پروسه بارداری خود موجب افزایش تورم در بینی میشود و اگر فاصله زمانی با جراحی بینی نداشته باشد ممکن است موجب تشدید تورم ناشی از عمل بینی و مشکلات تنفسی شود و دوره بهبود را طولانی تر کند.
جراحی بینی پس از بارداری و زایمان
یکی دیگر از سوالات پر تکرار افراد متقاضی جراحی زیبایی بینی این است که تا چه مدت پس از زایمان میتوان برای جراحی بینی اقدام کرد؟ در این خصوص باید گفت که تا زمانی که مادر به لحاظ فیزیکی و جسمی قوای از دسته رفته را بدست آورد و آمادگی جراحی دوباره را داشته باشد و همچنین ورم بینی بعد از بارداری در بدن کاهش پیدا کند باید صبر کرد.
همچنین از آن جایی که در این زمان مادر در دوران شیر دهی قرار دارد در رابطه شیردهی و جراحی بینی باید بدانید که جهت انجام عمل به دلیل مصرف داروهای بیهوشی لزوما تا ۱۲ ساعت پس از عمل از شیر دادن به نوزاد خودداری کنید و قبل از انجام عمل شیر کافی برای نوزاد در نظر بگیرید. از آن جایی که تمام مواد غذایی که مادر مصرف میکند مستقیما از طریق شیر به نوزاد منتقل میشود در رابطه با داروهای جلوگیری از عفونت که پیشتر به آن اشاره کردیم جراح با توجه به اینکه شما در دوران شیردهی هستید این داروها را تجویز میکند.
نتیجه گیری
به صورت کلی انجام هیچ گونه عمل جراحی در دوران باداری توصیه نمیشود بنابراین در تمامی موارد سلامت جسمی و روحی فرزند خود را در اولویت قرار داده و حتما با یک پزشک متخصص زنان، در این خصوص مشورت نمایید.همچنین اگر انجام عمل جراحی بینی در دوران بارداری ضرورتی ندارد با ایجاد یک زمان بندی مناسب بین این موارد میتوانید هم زیبایی و هم سلامت فرزند خود را حفظ نمایید اگر قصد جراحی بینی دارید به دنبال بهترین دکتر جراحی بینی در شهر خود باشید تا عوارض و خطرات این جراحی را به حداقل برسانید.
۰ دیدگاه