با افزایش سن حجم چهرهی ما که یکی از عوامل جوانتر به نظر رسیدن میباشد،کاهش می یابد. در نقاطی از صورت که شروع به از دست دادن کلاژن و چربی میکنند تغییراتی ایجاد میشود که این تغییرات ظاهر ما را خسته و پیر نشان می دهد و موجب می شود که چین و چروک و دیگر ضایعات پوستی بیشتر نمایان شوند.
خوشبختانه باپیشرفت علم گزینههای فراوانی وجود دارند که می توانند موجب جوانتر به نظر رسیدن افراد شوند. امروزه تعداد افرادی که از تزریق فیلر برای جوانسازی پوست خود استفاده میکنند، در حال افزایش می باشد.
اما سوال مهمی که برای بسیاری از زیبا جویان وجود دارد این است که در مورد فیلرها، تزریق چربی بهتره یا ژل؟؟
فهرست مطلب
فیلر چیست:
به طور کلی هر ماده پرکننده بافتی را فیلر میگویند. فیلرها به دو دسته تقسیم می شوند :
دسته اول ،دستهای می باشد که در خارج از بدن فرد گیرنده به روشهای مختلف تولید میگردد و به بافت مورد نظر انتقال داده میشود که به آن ها ژل میگویند.
دسته دوم فیلرها، از بدن خود فرد استخراج میشود و به بافت مورد نظر تزریق می گردد مانند چربی.
ژلها بر اساس خصوصیات متفاوتی مانند میزان ماندگاری، مواد تشکیل دهنده و … به گروههای مختلفی تقسیم میشوند.
ژل ها بر اساس مواد تشکیل دهنده به دسته های زیر تقسیم می شوند:
۱)کلاژنها
۲)هیالورونیک اسیدها
۳)پلیکاپرولاکتونها
۴)کلسیم هیدروکسی آپاتیتها
۵)پلیاللاکتیک اسیدها
۶)پلیمتیلمتاکریلات یا PMMA
۷)پاژ یا PAGG
۸)سیلیکونها
چربی از فیلر هایی می باشد که از بدن خود فرد گرفته می شود.تزریق چربی مانند هر پروسیجر دیگری دارای مزایا و معایبی می باشد که در ادامه مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.
تزریق چربی بهتره یا ژل:
هر یک از این روشهای فیلر دارای مزایای خاص خود میباشد و به معنی این است که هر یک از آنها با توجه به اهداف درمان بیمار ممکن است در شرایط خاص نسبت به روش دیگر برتری داشته باشد.
تصمیمگیری در رابطه با استفاده از روش تزریق ژل در مقابل روش تزریق چربی به شرایط و انتظارات بیمار بستگی دارد. ژل و تزریق چربی در موارد خاصی مفید هستند. برای برخی از زیباجویان تزریق ژل ممکن است گزینهی مناسبی باشد و برای فرد دیگری باید از تزریق چربی استفاده کنیم تا نتیجهی بهتری حاصل شود.
میزان ماندگاری نتایج نیز به تفاوت مواد و نوع فیلر تزریقی بستگی دارد. نکته ای که در این زمینه مهم می باشد این است که هر دوی این روشها در صورت انجام با تکنیک مناسب، توسط پزشک متخصص گوش حلق و بینی و با استفاده از ابزار و مواد مناسب، کاملا موثر و مورد قبول میباشد
مزایا تزریق چربی:
این روش درمانی و زیبایی مانند سایر روش های مزایا و معایبی دارد که به آم می پردازیم .مزایل تزریق چربی نسبت به تزریق ژل این است که چربی از بدن خود فرد گرفته میشود بنابراین هرحجمی که بخواهیم میتوانیم برداشت کنیم.
در صورتی که اگر این حجم زیاد را بخواهیم با ژل پر کنیم، امکان جابجایی دارد و ممکن است با فشارهای خارجی که به پوست وارد میشود از نقطهای به نقطه دیگر حرکت کند و روی پوست دچار ناهمواری شود.
در صورتی که چربی ها از سلولهای زنده بدن هستند و وقتی به ناحیهای تزریق میشوند به همان قسمت پیوند داده میشوند و به اصطلاح جوش می خورند و امکان هیچگونه جابجایی در این روش وجود نخواهد داشت.
همچنین ماندگاری چربی تزریق شده بستگی به نحوه برداشت و نحوه تزریق آن دارد که نکات کلیدی آن اگر رعایت شوند از ماندگاری بسیار طولانی برخوردار خواهد بود.
امکان ایجاد عفونت در ژل های مصنوعی و پروتزها بسیار بیشتر از چربی است. از مزیتهای مهم دیگر تزریق چربی عدم ایجاد آلرژی است اما با این حال برخی از پزشکان با تزریق چربی مخالفاند.
معایب تزریق چربی:
در تزریق چربی نکته ی مهمی که وجود دارد این است که چربی ناحیه ای که استخراج می شود باید با ناحیه تزریقی برابر باشد چون احتمال ایجاد التهاب و حمله عصبی به آن نقطه وجود دارد.
متخصصان تاکید دارند که تک تک سلولهای بدن کدگذاری شده و جای آنها در بدن مشخص است. با انجام عمل تزریق چربی ممکن است منطقه پر شده به یکباره یا به مرور زمان خالی شده و مشکل عدم قرینگی به وجود آید یا حتی ممکن است گوشت اضافه در منطقه تزریق تولید شود و این مورد یکی از مهم ترین معایب تزریق چربی می باشد.
مورد دیگر این است که عمل تزریق چربی را می توان نوعی جراحی کوچک به حساب آورد چرا که در محل برداشت چربی، یک بریدگی کوچک ایجاد می شود و به یک بخیه نیاز خواهد داشت.
پس از انجام این عمل، به منظور بهبودی به طی زمانی نیاز می باشد و همچنین بیمار باید به منظور انجام این عمل، خطرات احتمالی یک جراحی کوچک به همراه داروهای بیحسی و دورهی بهبودی را بپذیرد.همچنین انجام این روش نسبت به تزریق ژل پرهزینهتر خواهد بود و اگر به درستی انجام نشود احتمال گلوله گلوله شدن دیده می شود.
مزایا تزریق ژل نسبت به چربی:
تزریق ژل نسبت به تزریق چربی مزایایی دارد برای مثال این روش نیاز به استخراج ندارد و در یک مرحله فقط باید در محل مورد نظر تزریق کرد و چون در لایههای سطحی تزریق می شود به مهارت چندانی مورد نیاز ندارد .
از مزیت های دیگر این روش این است که نتیجه نهایی آن سریع می باشد.
تزریق ژل هیچ گونه زخمی به جای نمیگذارد. مدتزمان بهبودی پس از انجام عمل تزریق ژل کم و یا صفر خواهد بود چرا که این مواد به سادگی به زیر پوست تزریق شده و اثرات آنها بلافاصله ظاهر میشود و نسبت به تزریق چربی هزینه های کمتری را در بر می گیرد.
معایب تزریق ژل:
از معایب تزریق ژل می توان به این مورد اشاره کرد که نتایج ژل ها موقتی می باشند و بدن به طور ایمن و تدریجی اکثر ژل های تزریقی را نزدیک به ۶ ماه بعد، به خود جذب می کند.
هزینه های طولانی مدت تزریق ژل می تواند از روش پیوند چربی بیشتر باشد، چرا که برای حفظ نتایج مطلوب به معالجه های مکرری نیاز است.
اگرچه تزریق ژل، ایمن تر در نظر گرفته می شوند، اما تزریق یک ماده خارجی به بدن، احتمال خطر عکس العمل های آلرژیک و یا عوارض جانبی را به دنبال دارد. انتخاب یک جراح گوش حلق و بینی ماهر برای انجام این عمل بسیار حائز اهمیت است تا از رویکرد درست درمان اطمینان حاصل شود.
از دیگر عوارض این روش تشکیل برجستگی های ریز زیر پوست و یا تغییر رنگ پوست به صورت کبود می باشد که چندین ماه طول می کشد تا رفع شود. در موارد نادری نیز گزارش شده است که در زمان استفاده نادرست از ژل ها، افراد دچار فلج عصب و یا مرگ سلولهای پوستی در ناحیه تزریق شده اند.
کلام آخر :
با انتخاب بهترین جراح صورت در این حوزه می توانید بهترین نتیجه ممکن را برای خود رقم بزنید. این انتخاب با توجه به معیار های بهترین بودن افراد میسر می شود.
۰ دیدگاه