جراحی زیبایی بینی جزء سخت ترین جراحی زیبایی صورت به شمار می رود. یکی از سوالات پر تکرار در بین عموم مردم جامعه این است که، آیا جراحی بینی آلرژی را درمان می کند؟ آیا آلرژی و حساسیت های فصلی بر روی جراحی بینی تاثیر منفی می گذارند ؟در این مقاله به سوالات شما پاسخ می دهیم همراه ما باشید.
فهرست مطلب
آلرژی چیست
آلرژی یا رینیت بیماری می باشد که اغلب مردم به هر نحوی به آن دچار می شوند .گاهاً ممکن است پوست شما دچار خارش و یا التهاب و قرمزی شود و یا دچار آبریزش بینی شوید و یا عطسه و سرفه بسیاری کنید. افراد دارای حساسیت باید بسیار مراقب گوش و حلق و بینی خود باشند و از ورود آب به گوش خود خودداری کنند. آلرژی در افراد مختلف با توجه به سیستم بدنی آنها متفاوت خواهد بود.
افرادی که سالهای طولانی با بیماری آلرژی درگیر هستند همواره پیگیر راهی برای درمان این مشکل می باشند از این رو در زمان مشاوره با پزشک متخصص گوش حلق و بینی جهت درمان آلرژی با عمل بینی به دنبال درمان این معضل هستند.
ولی لازم به ذکر است که جراحی بینی با درمان سایر مشکلات بینی مانند جراحی انحراف بینی و پولیپ بینی و غیره تاثیر قابل توجه در تسکین آلرژی خواهند داشت.
آلرژی به چند دسته تقسیم می شود:
آلرژی به دو دسته آلرژی فصلی و آلرژی دائمی تقسیم می شود
افراد مبتلا به آلرژی فصلی معمولا در فصول پاییز و بهار دچار حساسیت های شدید می شوند.
علائم آلرژی
علائم آلرژی عبارتند از :
- عطسه
- سرفه
- آبریزش بینی
- تورم پلک ها
- گرفتگی بینی
- خستگی
تشخیص بیماری آلرژی
برای تشخیص هر چه بهتر آلرژی در ابتدا گرفتن آزمایش های خاصی برای تشخیص و درمان بهتر آن لازم می باشد. آزمایشات پوستی از رایج ترین این آزمایشات می باشد. تست آزمایش خون یکی از روش هایی است که میزان پادتن ایمونوگلوبین E را برای یک آلرژن مخصوص اندازه گیری می کند و در تشخیص آلرژی بسیار رایج می باشد.
آیا افراد مبتلا به آلرژی نیز می توانند عمل بینی انجام دهند؟
افرادی که مبتلا به آلرژی و حساسیت هستند نیازی نیست که نسبت به انجام جراحی زیبایی بینی هراس داشته باشند ولی بهتر است قبل از جراحی بینی مصرف داروهای ضد حساسیت را آغاز کنند و تا چند ماه پس از عمل بینی نیز ادامه دهند.
توصیه می شود در صورتی که در فصل آلرژی قصد انجام جراحی بینی دارید باید بدانید که مشکلات بعد از جراحی به مراتب بیشتر می شوند. اگر درست بعد از جراحی قصد بیرون رفتن از منزل دارید ، این مورد می تواند منجر به شدت واکنش های آلرژیک شود.
آیا جراحی بینی آلرژی را درمان می کند؟
رفع آلرژی با جراحی بینی به آن شکلی که عموم مردم انتظار دارند، امکانپذیر نیست. نکته حائذ اهمیت این است که وجود آلرژی روی نتیجه رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی تاثیری ندارد و همچنین عمل بینی نیز موجب بدتر شدن بیماری آلرژی و حساسیت نمیشود.
در واقع این دو موضوع یعنی آلرژی و جراحی زیبایی بینی با هم ارتباطی ندارند. همچنین کسانی که دچار سینوزیت مزمن هستند نیز پس از درمان اصولی سینوزیت میتوانند عمل زیبایی بینی داشته باشند. در مواردی که پولیپ بینی همراه با حساسیت وجود دارد، میتوان عمل جراحی بینی و جراحی پولیپ بینی را همزمان انجام داد.
اما خبر خوب این است که بسیاری از بیمارانی که به آلرژی مبتلا هستند بعد از عمل بینی شاهد بهبود تنفس خود و در نتیجه بهبود علائم آلرژی می شوند. رینوپلاستی با اصلاح تیغه بینی باعث بهبود تنفس فرد می شود ولی بر عکس العمل و واکنش بدن فرد به مواد آلرژی زا تاثیری ندارد.
آلرژی بعد از جراحی زیبایی بینی از بین نمی رود ولی تحمل علائم آن برای بیمار آسان تر خواهد بود.
اقدامات قبل از جراحی بینی برای درمان آلرژی
جراحی بینی میتواند در کاهش مشکلات مبتلایان به آلرژی بینی موثر باشد اما بسته به شدت علائم حساسیت بهتر است پیش از عمل بینی، درمان با داروهای ضد حساسیت انجام شود. همچنین پیش از درمان آلرژی بهتر است با کمک پیشگیری، عوارض این بیماری را کاهش داد.
موارد زیر از راه های پیشگیری آلرژی می باشد:
- در برخی فصلهای سال مانند بهار که گلها گرده افشانی میکنند، پنجرههای خانه را بسته نگه داشت و تا جای ممکن کمتر در هوای آزاد قرار بگیرید.
- استفاده از ماسک های سه لایه فیلتردار در فصول آلرژی میتواند به کاهش عوارض آن کمک کند.
- ملافههای تختخواب باید به طور مرتب شست و شو و ضدعفونی شود.
- پس از ارتباط مستقیم پوست با حیوانات و پرندگان، دستها به خوبی شسته شود.
- در صورت تجویز پزشک از داروهایی مانند داروی ضد احتقان و آنتیهیستامین خوراکی استفاده شود. قطرهی چشم، اسپریهای مخصوص دهان و بینی و مواردی از این دست نیز در کاهش عوارض آلرژی موثرهستند.
- داروهای ضد آبریزش و گرفتگی بینی با ایجاد انقباض در رگهای بینی باعث بهبود موقت گرفتگی بینی میشوند.
- اسپریهای کورتونی برای بینی نیز یکی از درمانهای آلرژی بینی است که میتوان آن را بهصورت طولانی مدت استفاده کرد. استفاده از کورتون خوراکی در صورت تجویز پزشک نیز موثر می باشد.
- شستشوی مرتب و مداوم بینی با سرم نیز گرد و غبار و عوامل حساسیتزا را از داخل بینی پاک میکند و عوارض آلرژی را تا حدود کاهش میدهد.
- در برخی موارد ممکن است ایمنوتراپی نیز توسط پزشک متخصص گوش حلق و بینی تجویز شود. در این روش درمانی با افزایش مقاوت بدن در برابر ماده حساسیتزا، نشانهها و عوارض آلرژی به مرور زمان کاهش مییابد.
۰ دیدگاه